GOTU KOLA

Марка: Amarok Nutrition

Количество: 100 капсули
Цена:45.00 лв. 35.00 лв.
Gotu Kola x 100 cps/Готу Кола х 100 капсули

 

хранителна добавка, предназначена за подобряване на интелектуалните процеси, стимулира производството на колаген, намалява усещането за умора, ускорява процеса на регенерация и зарастване на рани, прави кръвоносните съдове по-еластични

 

Опаковка: Бутилка – 100 капсули

 

Начин на употреба:  Една порция (1 капсула) се приема с основното хранене с чаша вода.

В ситуации на повишен психически стрес и възникване на стресови фактори, дозата може да бъде увеличена до 2 дози, взети през деня. Най-добри резултати се получават при продължителна употреба на добавката - препоръчваният период е от 4 до 6 седмици.

 

Действие: Продуктът намалява усещането за умора и възстановява енергийните запаси на тялото, благодарение на което позволява да се увеличи обемът на тренировката, без да се претренира. Чрез стимулиране на синтеза на колаген, той осигурява по-голяма еластичност и напрежение на съединителната тъкан - също така действа срещу подуване, намалявайки болката на обтегнатите мускулни и ставни мускули по време на тренировка.

По отношение на здравето, GOTU KOLA засяга когнитивното функциониране, изостря мисленето, съкращава времето за реакция и подпомага организма в борбата срещу ефектите от стреса. Той показва ефективност при заздравяването на раните и регенерацията на съединителната тъкан, определя правилното функциониране на клетките. Чрез повлияване синтеза на колаген, еластин и хиалуронова киселина, суплементът подобрява общото състояние на кожата, нейната еластичност и степента на хидратация, благодарение на което изглажда фините бръчки и помага за елиминирането на целулита. Чрез инхибиране на активността на определени бактерии, GOTU KOLA ускорява процеса на оздравяване на рани и кожни лезии, ефективно подпомагайки лечението на акне и пъпки. Готу Кола (Asian Pennywort) е много богат на химични съединения, принадлежащи към групата на пентапични тритерпенови сапонини, синтезирани по време на растежа и развитието на растението, чието съдържание достига от 1,1% до 8% в зависимост от мястото на растителността. Тритерпините стимулират синтеза на колаген в костите, ставите и съединителните тъкани, влияят върху по-доброто състояние на кръвоносните съдове и регулират работата на нервните предаватели, отговорни за предаването на сигнали към мозъка. Те ускоряват оздравяването на хематомите и възпалителните ексудати и улесняват зарастването на раните. Те също могат да допринесат за забавяне на процеса на стареене на кожата, като повлияват активно обновяването на колагеновите влакна около очите, шията и устата. В допълнение, GOTU KOLA съдържа в състава си и витамини А, С, Е и К, флавоноиди, етерични масла, глутаминова киселина, серин, магнезий. Продуктът адаптогенно подобрява психическия баланс, намалява симптомите на нервно напрежение и намалява чувствителността към стреса. Той подкрепя процеса на учене и асоцииране, улеснява концентрацията, адаптира ума и тялото към новите условия на околната среда, подобрява познавателните способности и усвоимостта на информация. Поддържа системата за двигателна активност - активаторите на синтеза на колаген подпомагат регенерацията на костите, ставите и мускулите, което от важност за спортисти и хора извършващи тежък физически труд. Може да се използва като помощно средство в случай на всякакви периартикуларни изливи, контузии и дегенерации. Подобрява кръвоснабдяването на тъканите - увеличаването на интензивността на кръвоносните съдове в тъканите ги прави по-добре снабдени с кръв и подхранени.

 

Състав: екстракт от GOTU KOLA

Активни съставки в една доза (300 мг)

Екстракт от Готу Кола 10:1 (стандартизиран за 20% тритерпенов гликозид)

200 мг

 Екстракт от Готу Кола 25:1 (стандартизиран за 10% азиатозиди)

100 мг

Съдържание за една доза: Gotu Kola 300 мг

 

Съхранение:

Да се съхранява на сухо и хладно място, недостъпно за малки деца!

 

Най-добър до :

виж оригиналната опаковка      

Информация за потребителя :

Продуктът не е заместител на храните и пълноценното хранене.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Не е лекарствено средство!

Да не се използва от бременни и кърмещи жени!

Противопоказания: При алергии към някоя от съставките на продукта.

 

Фирма производител:

Амарок Нутришън, Полша

 

Официален вносител за България:

“ФАВОРИТ СПОРТ БГ” EООД гр. Пловдив